header banner
Default

OMG nedir? OMG nasıl alınır?


Eski adı "OmiseGo" olan OMG Network, Ethereum blockchain ağı üzerine inşa edilmiş ikinci katman (Layer-2) alternatif bir çözümdür.

Kendiliğinden saklama hizmeti bulundurmayan OMG Network, Ethereum ağında yaşanan ölçeklendirme sorunlarına çare olmak üzere geliştirilmiştir.

Özellikle merkeziyetsiz finans (DeFi) hizmetleri ve merkeziyetsiz uygulamaları (DApp) tarafından sıklıkla kullanılan Ethereum ağında, daha ucuz ve hızlı biçimde transfer yapılmasını mümkün kılmak için tasarlanmıştır.

Ek okuma: En Sade Anlatımla Blockchain Nedir, Nasıl Çalışır?

OMG Network, ERC-20 standardına sahip tokenleri çok daha ucuz ve hızlı biçimde transfer etmeye yarıyor.

Saniyede binlerce işlem

VIDEO: OMG Network (OMG) coin nedir, nasıl alınır?
Bilmedikleriniz

Ana Ethereum ağı zinciri üzerinde, sanki tek işlemmiş gibi doğrulanma özelliğine sahip olan OMG Network, bunu gerçekleştirmek için, zincir dışında işlemleri gruplamak amacıyla yan zincir çözümü kullanıyor.

OMG Network tarafından açıklanan verilere göre, Ethereum ağı saniyede 10-14 işlem gerçekleştirirken, kendi çözümleri saniyede binlerce işleme ulaşabiliyor.

OMG Network ağındaki işlemlerin gerçekleşmesi ve ekosistemin teşvikinin sağlanması için OMG isimli yerel token kullanılıyor.

OMG Network'ün öne çıkan yanları

VIDEO: OMG Network (OMG) Projesi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler! OMG Network (OMG) Nedir?
Bitlo

Geliştiriciler; geleneksel yöntemleri tercih eden ana akım işletmelerin, ürün ve uygulamalarını blockchain alanına taşımak için, Ethereum ağında yaşanan hız ve ücret dezavantajlarının çözülmesi gerektiğini düşünüyor.

İşlem darboğazı ve akabinde oluşan yüksek ücretlerin ilk çözülmesi gereken sorun olduğunu savunuyorlar. Dolayısıyla OMG Network projesi, Ethereum ağını ölçeklendirmek isteyen projelere daha etkin bir altyapı sunuyor.

Protokolün temelinde Ethereum bulunsa da, elektrik kullanımını yüzde 99'a kadar düşürdüklerini ve işlem ücretlerini de üçte iki oranında azalttıklarını iddia ediyorlar.

İlginizi çekebilir: Merkeziyetsiz finansta likidite: Likidite sağlayıcısı nedir?

Platform, 2017 yılında düzenlediği ilk token arzı (ICO) sürecinde 25 milyon dolar fon elde etmişti. Ayrıca OMG Network'ün ana şirketi SYNQA, düzenlediği C serisi yatırım turunda 80 milyon dolar fon sağladı. Toyota Financial Services Corporation ve Sumitomo Mitsui Banking Corporation gibi büyük yatırım şirketleri tarafından da destekleniyor. 

OMG Network (OMG) Coin arzı

VIDEO: OMG Network (OMG) Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey - 10 Soruda Kriptoparalar #16
BtcTurk

Geliştiriciler, maksimum arzı 140.245.398 OMG olarak sabitlemiş durumda. Hiçbir zaman bu sayının üzerine çıkılmayacağı belirtiliyor. Bu arzın tamamı erken dönemde üretildi ve büyük bölümü dolaşıma girdi bile.

Resmi açıklamada, toplam arzın yüzde 65,1'inin yatırımcılara aktarıldığı, yüzde 5'inin de airdrop ile dağıtıldığı bildirildi. Kalan yüzde 29,9'un yüzde 20'si protokolün geliştirilmesi için OMG Network rezervine ait akıllı sözleşmede kilitlendi ve kalan yüzde 9,9 da kurucu ekibe ayrıldı.

OMG Network güvenli mi?

VIDEO: ''OMG Network Nedir?'' | COIN HİKAYELERİ | COINPARA
Coinpara

OMG Network zinciri, ağın kendi tarafından kontrol edilen, Otorite İspatı (Proof of Authority, PoA) isimli konsensüs algoritması ile korunuyor.

Geliştiriciler, bu sistemi bir üst kademeye taşımaya kararlı olduklarını vurgulamıştı. Yapılan açıklamaya göre, kullanıcıların aynı zamanda hissedar olacakları ve birikimleri üzerinden getiri sağlayacakları Hisse İspatı (Proof of Stake, PoS) algoritmasına geçileceği belirtilmişti.

OMG token nereden alınır?

VIDEO: OMG Network (OMG) nasıl yükselir? OMG Token ile ilgili son haberler! 31 Mayıs 2023
didierkulaksiz

OMG, son derece likit bir token. An itibarıyla 200'den fazla kripto para borsası üzerinden alınıp satılabiliyor.  Verilere göre en popüler işlem çiftleri arasında OMG/USDT, OMG/BTC ve OMG/ETH bulunuyor.

CoinMarketCap verilerine göre, en yüksek işlem hacminin görüldüğü borsalar arasında Upbit, Binance ve OKEx geliyor. Öte yandan, BtcTurk ve Paribu gibi borsalardan da Türk lirasına karşı işlem yapılabiliyor.

Bu yazılar da ilginizi çekebilir:

  • Polkadot (DOT) nedir?
  • PancakeSwap (CAKE) nedir?
  • Holochain, HoloFuel ve HOT nedir?

SORUMLULUK REDDİ: Burada yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaları iyice araştırmadan, farklı çevrelerden yorum almadan kesinlikle işlem yapmayın. Güvendiğiniz yatırımcıların yorumlarını okuyun, fikirlerine danışın. Her yatırım işleminin risk içerdiğini unutmayın. Herhangi bir işlem yaparken kendi kararınızı kendiniz verin. Cointelegraph, yatırım ürün ya da hizmetlerinden doğan veya doğduğu iddia edilen hiçbir zarar veya kayıptan dolaylı ya da doğrudan sorumlu kabul edilemez.

Sources


Article information

Author: Sherri Fuller

Last Updated: 1698275521

Views: 604

Rating: 4.7 / 5 (115 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sherri Fuller

Birthday: 1974-10-17

Address: 0520 Jennifer Walks, Jennamouth, NV 40765

Phone: +4516876013635769

Job: Speech Therapist

Hobby: Whiskey Distilling, Meditation, Gardening, Snowboarding, Raspberry Pi, Wine Tasting, Bird Watching

Introduction: My name is Sherri Fuller, I am a vivid, tenacious, expert, ingenious, Precious, exquisite, dazzling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.