header banner
Default

Crypto-evenement bevestigt dat bezoekers oogschade hebben


Bored Ape NFT's op OpenSea.

Bored Ape NFT’s – Bron: Rokas Tenys / Shutterstock.com

Onlangs deelde we het nieuws dat aanwezigen bij een evenement van Bored Ape Yacht Club, het bedrijf achter de grootste gehypte non-fungible token (NFT) collectie, extreem veel last kregen van hun ogen. Meer dan een tiental mensen moest zelfs naar het ziekenhuis. Inmiddels heeft het bedrijf via officiële kanalen de oorzaak van de oogproblemen bevestigd.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀 Advertentie Bitvavo

ApeFest oogschade

VIDEO: Bored Ape NFT creator Yuga Labs responds to eye injury claims from ApeFest event: CNBC Crypto World
CNBC Television

Het evenement, bekend onder de naam ApeFest, had een aantal UV-A lichten geïnstalleerd. UV-A lichten zijn een type ultraviolet (UV). Het vormt het grootste deel, ongeveer 95%, van de UV-straling die het aardoppervlak bereikt vanuit de zon. UV-A straling heeft minder energie dan andere vormen van UV-licht, zoals UV-B en UV-C. Dit maakt het minder schadelijk. Langdurige of intense blootstelling aan UV-A kan bijdragen aan huidveroudering en schade aan het netvlies in het oog, zoals we zagen bij het evenement.

On Sunday, November 5, Yuga Labs began to receive reports that some ApeFest attendees and staff experienced eye pain, vision issues, or skin irritation following the Saturday night community event. These reports were – and continue to be – deeply concerning to us. We immediately…

— Bored Ape Yacht Club (@BoredApeYC) November 9, 2023

De conclusie van Yuga Labs kwam na een gezamenlijk onderzoek van Yuga Labs en Jack Morton Worldwide, de organisator van ApeFest. Ze voerden locatie-inspecties uit, hebben de apparatuur getest, interviewden de aannemers, en bekeken logboeken en specificatiebladen van de apparatuur. Het NFT bedrijf heeft gevraagd aan de getroffenen om hen te berichten op Twitter.

Advertisement

NFT markt op een dieptepunt

VIDEO: ChatGPT boss launches eyeball scanning crypto project - BBC News
BBC News

De NFT markt zit in een sleur en dat is goed te zien wanneer we naar de data kijken. Volgens een onderzoeksrapport van crypto exchange Binance heeft de NFT markt zijn slechtste kwartaal in drie jaar doorgemaakt. De totale verkoop in het derde kwartaal van dit jaar bedroeg slechts $299 miljoen. De daling is te zien in een aanzienlijke afname in de bodemprijzen van bekende collecties, zoals de Bored Apes van Yuga Labs.

Het aantal unieke kopers in de NFT sector is met 14% afgenomen, en de gemiddelde verkoopprijs van een NFT is fors gedaald van bijna $800 in augustus 2021 naar onder de $40. 95% van alle NFT-collecties wordt volgens het onderzoek als vrijwel waardeloos beschouwd.

Post Views: 1.323

Sources


Article information

Author: Lindsey Spencer

Last Updated: 1702692362

Views: 751

Rating: 3.9 / 5 (38 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lindsey Spencer

Birthday: 2000-08-18

Address: 701 Rachel Extensions, West Dalefort, VT 60257

Phone: +4764027670024082

Job: Chef

Hobby: Kite Flying, Raspberry Pi, Cycling, Surfing, Painting, Graphic Design, Skiing

Introduction: My name is Lindsey Spencer, I am a daring, striking, Precious, strong-willed, accomplished, clever, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.