header banner
Default

Een aanzienlijke hoeveelheid XRP wordt door Ripple op crypto-beurzen gedumpt


Crypto-gigant Ripple ligt vaak onder vuur omdat het een enorme hoeveelheid van zijn eigen token, XRP, bezit en deze regelmatig op de markt dumpt. Marktparticipanten vrezen dat het bedrijf op het punt staat weer een enorme berg XRP te verkopen, wat mogelijk de prijs kan beïnvloeden. De groep heeft wellicht gelijk, aangezien data van XRPScan aantoont dat Ripple deze week een flink bedrag aan XRP naar exchanges heeft gestuurd.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Ripple stuurt XRP naar exchanges

VIDEO:

Ripple heeft al sinds 2017 ongeveer de helft van alle XRP in een digitale kluis gezet, in jargon ook wel de ‘escrow’. Elke maand komt 1 miljard XRP vrij, in theorie is alle 55 miljard XRP na verloop van tijd dus weer uit de kluis. Toch besluit het bedrijf regelmatig om een deel van de tokens weer in de kluis te stoppen.

Regelmatig blijft een deel gewoon buiten de kluis en op de markt verkocht. In dit geval heeft Ripple 800 miljoen XRP opnieuw vastgezet, en 200 miljoen XRP is beschikbaar gebleven.

Ripple heeft maandag hiervan 75 miljoen XRP gestuurd naar exchanges. Omgerekend is dit op het moment van schrijven bijna 35 miljoen euro waard. Bitstamp, Bitso, Independent Reserves en BTC Markets waren de ontvangende partijen.

Opvallend genoeg gebeurde dit precies op het moment dat het nepnieuws naar buiten kwam dat de de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de aanvraag van BlackRock voor een spot-ETF voor bitcoin (BTC) had goedgekeurd.

Dit bleek uiteindelijk niet waar te zijn, maar bitcoin steeg alsnog even met meer dan 7%. Ook XRP steeg hard in prijs, waardoor het mogelijk een goed moment was om te verkopen.

Advertisement

XRP koers weer terug bij af

VIDEO:

Of de verkoop daadwerkelijk op dat moment plaatsvond of nog moet gebeuren, blijft echter speculatief. De data toont alleen aan dat de XRP naar beurzen is verstuurd, niet of de tokens ook daadwerkelijk zijn verkocht.

Ripple scoorde deze zomer een grote overwinning in de rechtszaak met de SEC. De rechter oordeelde dat de secundaire verkoop van XRP, dus via exchanges, niet onder de Amerikaanse effectenwetgeving valt.

Dat zorgde ervoor dat de XRP koers hard omhoogschoot, maar helaas is de koers inmiddels weer terug bij af. Alle winst van die periode is weer ingeleverd.

Sources


Article information

Author: Marcia Brooks

Last Updated: 1698170042

Views: 1131

Rating: 4.4 / 5 (44 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Marcia Brooks

Birthday: 1975-12-12

Address: 4410 Harris Harbors, Tannerview, SC 62902

Phone: +4766127984868056

Job: Virtual Reality Developer

Hobby: Painting, Sailing, Tennis, Whiskey Distilling, Writing, Playing Guitar, Wine Tasting

Introduction: My name is Marcia Brooks, I am a skilled, irreplaceable, brilliant, resolute, Gifted, unyielding, spirited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.